Министърът на туризма Христо Проданов ще участва в кръглата маса

...
Министърът на туризма Христо Проданов ще участва в кръглата маса
Коментари Харесай

Кръгла маса за мястото на балнеологията в Плана за възстановяване и устойчивост

Министърът на туризма Христо Проданов ще взе участие в кръглата маса на тематика: „ Национален проект за възобновяване и резистентност и мястото на балнеологията. Възможности и закани “, която ще се организира в Хисаря.

Мястото на балнеологията в Националния проект за възобновяване и резистентност на България ще бъде разисквана от представители на държавните институции, кметове на СПА дестинации и вложители в медикъл СПА бранша на България.

Целта на полемиката показва Сийка Кацарова, ръководител на българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация.

" Да бъде прегледана опцията в проекта да се заложат средства освен за изследвания на геотермалните води и опцията им те да бъдат употребени за отопление, само че да бъде заложен и дребен бюджет за рехабилитация и развиване на инфраструктурата на курортите с национално и с локално значение, защото балнеологията е  включена в проекта единствено като име, само че действително средства вътре за съществуваща рехабилитация на инфраструктурата най-малко все още ние не виждаме ".

Кръглата маса е проведена от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм в партньорство с българската асоциация по подземни води.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР