Министърът на туризма Христо Проданов обсъди развитието на двустранния туристопоток

...
Министърът на туризма Христо Проданов обсъди развитието на двустранния туристопоток
Коментари Харесай

Министър Проданов и посланик Митрофанова: Да се възстановят чартърите между Русия и България

Министърът на туризма Христо Проданов разиска развиването на двустранния туристопоток сред България и Русия с изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България Н. Пр. Елеонора Митрофанова, оповестиха от държавното ни ведомство.

" Истински имам вяра, че нашите взаимоотношения би трябвало да са положителни, да се задълбочават и нашите два народа да поддържат тясна връзка. Това ще подсигурява и сполучливото бъдещо съдействие в туризма ", съобщи министър Проданов.

По думите му, Министерство на туризма ще работи интензивно за разпространение на дестинация България пред съветските жители, само че и за възобновяване на интереса на българите към Руската федерация.

Той повдигна въпроса за възобновяване на постоянните линии от Русия до България, както и чартърите сред двете страни.

" Искрено се надявам, че съветското държавно управление ще преразгледа рестриктивните мерки на авиосъобщенията и Ви убеждавам, че аз и екипът ми сме отсреща за подпомагане, с цел да можем да решим този проблем. За нас е значимо туроператорите да имат сигурност и да плануват умерено туристически пътувания ", разясни министърът.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от извършената среща. Тя подчертава, че има положителни благоприятни условия за развиване на културно-историческия и поклоннически туризъм и в двете страни с съществуването на голям брой културни здания, религиозни обекти и места за поклонение. Необходимо е да се засилват откритите канали на взаимоотношение и съдействие, като измежду тях е двустранната междуправителствена комисия, където туризмът непроменяемо е работна тематика.

Пандемията оказа отрицателен резултат сред туристообмена сред страните и в посока възобновяване на двустранното съдействие ще се подхващат редица стъпки, като една от тях е активизиране на рекламните действия на съветския пазар.

По време на срещата бяха разисквани тематиките за ускореното издаване на визи за съветските жители, които желаят да почиват у нас, както и значимостта от възобновяване на практиката за присъединяване на съветските градове и райони в туристически изложби и събития, свързани с туризма в България. Подчерта се значимостта от усилване и на българското присъединяване в съветските туристически конгреси.

„ Това ще помогне за одобряване на по-тясно взаимоотношение сред туристическия бизнес на двете страни, за показване на огромния туристически капацитет на Русия и България “, заключи министър Проданов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР