Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе среща

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе среща
Коментари Харесай

Министър Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков организира среща с посланика на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов.

Двамата дадоха отлична оценка на двустранното съдействие в региона на труда и обществената политика и показаха предпочитание обмяната на опит и хрумвания сред специалистите на българското Министерство на труда и обществената политика и Министерството на труда и обществената протекция на популацията на Азербайджан да се задълбочат.

Министър Гьоков и дипломат Хюсейнов сложиха акцент върху подготовката на план на Административно съглашение за използване на Спогодбата за пенсионно обезпечаване сред държавните управления на България и Азербайджан. Текстовете на документа се съгласуват сред двете страни. Министър Гьоков насочи покана след завършването им съглашението да бъде подписано в София. „ В региона на трудовата миграция е належащо да активизираме работата по координиране на плана на Споразумение за контролиране на трудовата миграция “, добави той.

Министър Георги Гьоков акцентира, че България отдава огромно значение на връзките си с Азербайджан и преглежда страната като предпочитан сътрудник в Черноморския район. „ Днес повече от всеки път, в изискванията на война в Украйна и прекъснати доставки на природен газ, Европа и България имаме потребност от задълбочаване на съдействието със страните от Каспийския район. Азербайджан се е потвърдил като един от най-надеждните енергийни сътрудници на България в продължение на доста години “, сподели министър Гьоков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР