Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че
Коментари Харесай

От ГЕРБ уверяват, че няма да се отнемат деца от родителите чрез новия социален закон

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева разгласи, че отрасловото министерство ще организира диалози с парламентарните групи и неправителствените организации във връзка със Закона за обществените услуги. Социалното министерство е изпратило молба за среща и със Светия Синод.

"Още един път, за следващ път желаеме да подчертаем, че Законът за обществените услуги не третира лишаване на деца от фамилиите и няма за цел да прави това. Точно противоположното, с него се вкарват стандарти за качество, вкарват се благоприятни условия за това да има по-голяма инвестиция в самите обществени служащи, тяхното образование, подготовка, в това число във връзка с тяхната професионална отговорност. Това, което се случва напоследък в обществото, несъмнено не може да ни остави несъпричастни. Не можем да демонстрираме надменност към страховете на хората. Казах, че ще стартираме разговор и диалози с всички групи ", сподели Сачева на брифинг в Народното събрание. Тя уточни, че от началото на идната година ще бъдат извършени районни полемики в 6 области в България.

Социалният министър акцентира, че посредством този закон се регламентират всички грижи, които се поставят за възрастните хора, хората с увреждания и фамилии, които имат потребност от поддръжка.

"Не сме инициирали инспекции кой пуска подправени вести и кой сега буди разнообразни страхове, само че сме подготвени при положение, че забележим, че има съзнателна корист, да сезираме прокуратурата ", добави Сачева.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова също опроверга слуховете за отнемането на деца. "Днес бяхме поканили министър Деница Сачева и заместник-министър Зорница Русинова на среща с ПГ на ГЕРБ, с цел да обсъдим въпросите, които витаят в публичното пространство към Закона за обществените услуги. Всички тематики бяха дискутирани детайлно, тъй като виждаме, че се преекспонират някои от заложените в него промени. Представят се и се интерпретират неопределено ", сподели още Дариткова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ акцентира, че всяка друга корист с текстовете в закона не е в полза на българското общество.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР