Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева не смята,

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева не смята,
Коментари Харесай

Сачева: Няма неравнопоставеност в това, че едни ресторанти работят, а други - не

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева не счита, че има неравнопоставеност в ресторантьорския отрасъл, разяснявайки пред публицисти в Добрич недоволството на притежателите на затворените заведения. От 22 декември заведенията за хранене, които са към хотели, могат да отворят с 50% от потенциала си и единствено за гостите с нощувка, до момента в който независимите заведения - не.

" Ресторантите, които се намират в хотелите, също са лимитирани за Коледните и Новогодишните тържества, като могат да останат отворени до 22 часа ", аргументира се Сачева. Министърът добави, че чиновниците на тези заведения за хранене не могат да получат поддръжката от 24 лв. дневно до 31 декември, от която ще се възползват заетите в затворените бизнеси.

След 1 януари следващата година тази помощ ще нарасне на 75 на 100 от осигурителния приход на заетите.

Към затворените бизнеси към този момент са изплатени съвсем 100 000 лв. като кандидатствалите при нас са към 4600 работодатели за 23 000 лица, добави Сачева. По думите ѝ заплащанията ще продължат в работните дни до Коледа и след празника - до Нова година, също ще се превеждат средства.

Деница Сачева уточни, че решението да бъде продължен срокът на противоепидемичните ограничения е взето мъчно при отчитане на всички гледни точки и с приоритет да бъде непокътнат животът и здравето на жителите. По думите ѝ това ще коства в допълнение 250 млн. лева на страната, като в ресурса се включва и мярката по оперативната стратегия " Конкурентноспособност " за връщане на 20 на 100 от оборота на затворените бизнеси, която би трябвало да започва през днешния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР