Министърът на транспорта Росен Желязков подписа допълнителното споразумение към договора

...
Министърът на транспорта Росен Желязков подписа допълнителното споразумение към договора
Коментари Харесай

Желязков подписа анекса към договора за концесията на Летище "София"

Министърът на превоза Росен Желязков подписа спомагателното съглашение към контракта за концесията на Летище " София ", с което се отсрочва концесионната такса за първите 10 години. 

С анексана първичното заплащане в размер на 660 млн. лв. към държавния бюджет в границите на този месец. 

 „ Целта на спомагателното съглашение е да бъде възобновен икономическият баланс на концесията, нарушен заради пандемията от Covid-19. “, съобщи Росен Желязков и увери, че отлагането на заплащането на годишните концесионни хонорари не лишава страната от тях и те не престават да се дължат от концесионера „ Софкънект “.

При превъзмогване на последствията от пандемията, заплащането на отсрочените годишни концесионни хонорари може да бъде възобновено преди приключване на периода на отсрочване.

С анекса се усилва размерът на вложенията в летище София за периода на концесията - от 608 на 624 млн. евро.

Европейската комисия е направила инспекция на концесионния контракт и на неговото планувано изменение. Изменението на Концесионния контракт не съставлява държавна помощ и е в сходство с променената вследствие на Covid -19 икономическа обстановка, демонстрират резултатите от инспекцията.

Отлагането на концесионните такси беше обект на съществени рецензии от страна на парламентарната и извънпарламентарна съпротива по време на предизборната акция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР