Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се
Коментари Харесай

И Румъния застава срещу пакета Макрон

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков се срещна с министрите на превоза на Полша, Унгария, Литва и Латвия в Европейския парламент, оповестяват от пресцентъра на ведомството му.

По време на диалога са били разисквани позициите на страните, които са против Пакета за подвижност I, а представител на Румъния е декларирал, че и Букурещ изрично ще се причисли към групата на единомислещите и ще взе участие интензивно в договарянията по пакета.

Министрите се сплотиха към позицията, че досега по Пакета за подвижност I се действаше преждевременно, без мощни причини и разбори. Това постанова започването на нов разговор, в който би трябвало да вземат интензивно присъединяване всички членове на Екологичен потенциал от единомислещите страни, без значение от коя политическа група принадлежат, показват още от министерството на Желязков.

По време на срещата със заместник-председателя на Групата на европейските консерватори и реформисти на Екологичен потенциал Рафаеле Фито министър Росен Желязков изрично е декларирал, че признатите досега текстове по Пакета за подвижност I се отклоняват значително от първичните си цели и че се облагодетелстват избрани страни членки за сметка на други.

„ Надяваме се, че новоизбраният Европейски парламент ще бъде отворен за нашите оферти “, подчертал той.

Росен Желязков е разговарял и с координатора по Пакета за подвижност I и член на Renew Europe Group на Екологичен потенциал Хосе Рамон Бауса-Диаз. На срещага българският министър е изтъкнал опасенията на единомислещите страни, че по този начин дефинирани текстовете ще доведат до спомагателни часове ръководство и струпване на отмалялост у водачите, което е действителна причина за тежки произшествия. Той припомнил, че наложителното връщане на транспортните средства до страните по определяне, ще усили излишно трафика, нездравословните излъчвания и амортизирането на пътната инфраструктура.

“Според изследване, оповестено от Европейската комисия, в Европейски Съюз липсват 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране и отмора на водачите. Трябва да отпадне възбраната за използването на седмичната отмора в кабината, до момента в който не бъдат построени тези места ", подчертал Желязков.

Според него решаването на проблемите в бранша не може да стане единствено с налагането на забрани и ограничавания, а нужен повсеместен метод, който да подсигурява равни условия за всички страни членки, както и задоволително време за акомодация на бизнеса и превозвачите.

Темата е била разисквана и с ръководителя на Групата „ Идентичност и народна власт “ на Екологичен потенциал Марко Зани. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР