Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев освободи 81-годишния инж.

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев освободи 81-годишния инж.
Коментари Харесай

Министър Събев уволни шефа на БДЖ

Министърът на превоза и известията Николай Събев освободи 81-годишния инж. Йордан Мирчев от длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на " Холдинг Български държавни железници “ ЕАД. Това стана тъкмо три месеца, откакто Мирчев беше назначен от Събев да управлява железницата с обществени обещания за грандиозни промени. Информацията е на " Банкеръ ".

Само преди три дни – в петък, 8 април, с протоколно решение Събев скоропостижно освободи от Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ “ и друго свое " предопределение " - Кирил Савов Григоров.

Малко по-рано, министърът призна още два свои кадрови неуспеха - назначи Симеон Евтимов за ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ “, а Любомир Сяров - за редови член на директорския ръб, след което ги уволни. В рамките на 40 календарни дни...

И до момента в който за Мирчев и Евтимов в железничарските среди всеобщо се питаха за какво въобще са били назначени, то с освобождението на Любомир Сяров – експерт по логистика, държавната железница по-скоро загуби някакви благоприятни условия за увеличение на директните си контакти с товародателите.

През зимата шефът на " БДЖ – Пътнически транспорти “ Константин Азов също се раздели с поста си. Само няколко дни след назначението му, в обществените мрежи бе качено видео на заснежен кулоар в пътнически вагон и... индивидът на часа бе уволнен.

По персонална молба на Николай Събев, единствено след към два месеца работа министър председателят Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на превоза и Илия Илиев. И то тъкмо тогава, когато към този момент беше обиколил всички поделения на БДЖ в страната и беше се срещнал с болките, желанията и предложенията на работещите в железопътната компания.

По непотвърдена информация, за изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ “ към този момент е назначен досегашният шеф на " БДЖ – Товарни транспорти “ инж. Ангел Стоянов. Според осведомени, той е един от последните специалисти железничари, останали на работа в компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР