Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков подписа днес договор

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков подписа днес договор
Коментари Харесай

Доставят 9 нови електрически локомотива

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков подписа през днешния ден контракт за доставка на девет електрически маневрени локомотива, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възобновяване и резистентност. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза и известията. Срокът за осъществяване на контракта е доникъде на 2026 година, а общата стойност на инвестицията е 10,5 млн. лв..
Прочетете още
„ Новият преносим състав ще размени близо 50-годишните дизелови локомотиви, които сега се употребяват в депата “, уточни министър Гвоздейков след подписването на контракта, представен от министерството. Той добави, че планът ще понижи разноските за маневри и нездравословните излъчвания от тази активност, както и ще обезпечи железопътния транспортьор със модерна и съвременна техника.

Министър Гвоздейков изясни, че новите локомотиви ще се употребяват в най-големите депа в страната и ще подобрят доста изискванията на труд на чиновниците. „ Локомотивите са от най-ново потомство и разрешават да бъдат оперирани отдалечено без да има ватман вътре в кабината “, посочи Гвоздейков.

Договорът включва още поддръжката им за период от 15 години и образование на личния състав. Изпълнител на дейностите е „ Експрес Сервиз “ ООД, осведомиха още от транспортното министерство.

На 18 декември 2023 година в министерството бе подписан и контракт за доставка на 10 нови електрически локомотиви за потребностите на „ БДЖ – Пътнически транспорти “. Договорът е за доставка на локомотиви от серията „ Смартрон “, като локомотивите са от най-ново потомство. Работим в посока упорита рационализация на този превоз, означи министър Гвоздейков на подписването.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР