Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков определи ситуацията като

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков определи ситуацията като
Коментари Харесай

Транспортният министър разпореди проверка на хеликоптера, извършвал полети над плаж „Градина“

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дефинира обстановката като неприемлива и разпореди да бъде направена цялостна инспекция на хеликоптера и оператора , правил полети над плаж „ Градина “, оповестиха от ведомство.

От получените сигнали и видеоматериали е видно, че хеликоптерът лети извънредно ниско над земята , а по едно и също време с това от него се демонстрират хора, които са отвън кабината на хеликоптера и изхвърлят предмети по плажа. По информация на очевидци, полетът е осъществен през вчерашния ден към 05:20 часа .

Съгласно условията, летателното средство би трябвало да лети на най-малко 1000 фута или 300 метра над земята или постройките, което в този случай е видно, че не е спазено. Друго нарушаване е обвързвано с това, че е неразрешено изхвърляне на предмети от борда на летателното средство .

Първоначалната инспекция на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ демонстрира, че водачът е Веселин Стоянов , а за съответния полет няма издадено позволение. По-късно водачът е уведомил за полет от Приморско до Балчик , само че за ранния полет не е дал никаква информация.

„ Предстои да бъде осъществена обстойна инспекция и в случай че бъдат открити нарушавания, ще се прегледа отнемането на лиценза на водача и на авиационния оператор. Преди седмица отворихме първите процедури за кандидатстване по Програма „ Транспортна съгласуваност “. Инвестициите са на стойност над 2,9 милиарда лв. и ще бъдат ориентирани към огромните пътни и железопътни инфраструктурни планове. “

Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в своето изявление на Софийския стопански конгрес.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР