Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков даде старт на

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков даде старт на
Коментари Харесай

Министър Георги Гвоздейков откри второто издание на изложението Интер дрон експо“

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков даде старт на второто издание на профилирания конгрес за безпилотна авиация „ Интер дрон експо “. Изложението е първото в района, което дава опция на всички да се срещнат с безпилотните авиационни системи. Участие в събитието взе и министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

„ Авиационната промишленост е извънредно значим стопански фактор за растежа на всяка страна в света. Особено значимо е, че намирате сили и средства да разпространявате тази промишленост, която е бъдещето на човечеството “, съобщи министър Гвоздейков.

Той изрази убеденост, че България може да бъде хазаин на още по-мащабен конгрес. „ В лицето на Министерството на превоза и известията имате един сериозен сътрудник, на който може да разчитате за развиването на тази самодейност обвързвана с нововъведенията и технологиите на авиационния бизнес “, уточни той пред уредниците.

„ Интер дрон експо “ се организира в интервала 15-17 юни 2023 година На 18 юни ще се проведат демонстрации на Летище Лесново, с демонстративно хвърчене на разнообразни модели дронове, жирокоптер, както и панорамно издигане с балон.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР