Министърът на търговията на САЩ Раймондо казва, че стабилните отношения с Китай са „изключително важни“

...
Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че стабилните
Коментари Харесай

Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо каза, че стабилните отношения между Вашингтон и Пекин са „изключително важни“, когато тя започна среща в понеделник с колегата си, китайския министър на търговията Ван Уентао.

Пътуването на Раймондо до Пекин и Шанхай, което приключва в сряда, следва скорошни посещения на трима други служители от администрацията на Байдън, включително държавния секретар Антъни Блинкен, министъра на финансите Джанет Йелън и пратеника по климата Джон Кери.

„Икономическите отношения между САЩ и Китай са едни от най-значимите в света. Споделяме над 700 милиарда долара търговия“, каза Раймондо в китайската столица.

„Изключително важно е да имаме стабилни икономически отношения, които са в полза и на двете ни страни. И всъщност какво очаква светът от нас. Това е сложна връзка... Разбира се, че няма да сме съгласни по определени въпроси, но вярвам, че можем да постигнем напредък, ако сме директни, открити и практични“, добави тя.

Ван каза, че Пекин е готов да работи с Вашингтон, като добави, че двустранните икономически отношения са важни не само за двете страни, но и за останалия свят.

И двамата служители изразиха оптимизъм, като Раймондо отбеляза, че техните екипи са работили заедно през лятото, за да създадат „нов обмен на информация и работни групи“, които ще проправят пътя за повече ангажираност между двете страни.

Раймондо добави, че няма да прави компромиси или да преговаря по въпроси, свързани с националната сигурност. Но по-голямата част от търговията между САЩ и Китай не е свързана с националната сигурност, каза тя.

Уанг се съгласи, като каза, че вижда по-голямата част от търговията между двете икономики като „доброкачествена“.

— Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

— Jadyn Sham от CNN допринесе за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР