Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обясни в сутрешния

...
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев обясни в сутрешния
Коментари Харесай

Радостин Василев: Виктория Василева беше на срещите с Кирил Петков

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев изясни в утринния блок на BTV „ Тази заран “, че Виктория Василева е била на срещите сред депутатите от Има Такъв Народ, които се отделиха от партията и министър председателят в оставка Кирил Петков. Беше и денят преди този момент с мен, беше няколко срещи преди този момент с мен, добави той.



Василев изясни, че не знае какво я е разубедило да не напусне партията.

От дни на конференцията, когато обявихме напускането си от Има Такъв Народ, не съм разговарял с Виктория Василева. Изключително доста я почитам. Тя е индивидът, който действително е основал Има Такъв Народ и ме е поканил в партията. Считам, че тя постъпва вярно. Не знам претекстовете ѝ все още за какво единствено напуща Народното събрание и не разкрива какво ще се случва оттук насетне, само че считам, че нейното място не е в тази групичка, сподели още министърът на спорта в оставка. По думите му доста пъти Василева е заявявала, че това не е предстоящото от нея развиване и на партията, и на политиката, която тя води.

Оказа се, че Има Такъв Народ подведе стотици хиляди българи за това, което обещаваше, съобщи Василев.

Той изясни, че взе участие интензивно в диалозите за ръководство на България в идващите 6 месеца в качеството си на министър на младежта и спорта в оставка и по думите му човек, който има отговорно държание по отношение на България.

Независимо дали има 121 депутати, едно национално отговорно държание е да направиш явен проект за това какво ни чака през идващите 6 месеца – това са доста незабавни ограничения по Плана за възобновяване и резистентност, законопроект за КПКОНПИ, редица законопроекти в други сфери, които са належащи, съобщи Василев.

Той добави, че състав на кабинет не е обсъждан, а само небосвод за ръководство, съдружни сътрудници – отчасти присъстващи в залата сега и представители на разнообразни браншове, които да показват най-спешните ограничения, които Народно събрание би трябвало да одобри.

Не би трябвало да участвам на диалози за поддръжка на държавно управление, в което съм част. Тези решения се взимат от народните представители, сподели още той.

Василев изясни, че към този момент не е член на Има Такъв Народ. Какво тя споделя си остава сред тях тримата и няма никакво значение за страната. Никой не го интересува какво ще направи Ива Митева, отвън Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Любомир Каримански, счита той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР