Министърът на спорта Красен Кралев разгледа спортната база на Шумен

...
Министърът на спорта Красен Кралев разгледа спортната база на Шумен
Коментари Харесай

Министър Кралев в Шумен: С новата зала няма да приключат грижите на държавата за спорта

Министърът на спорта Красен Кралев прегледа спортната база на Шумен в четвъртък по покана на кмета Любомир Христов. Той видя и новостроящата се многофункционална спортна зала „Арена Шумен“, която ще бъде петата огромна в страната и за нея държавното управление отпусна 8,5 млн.лв. „Това ще е един доста сериозен подарък за шуменци, най-сетне ще имат зала, каквато заслужават“, сподели министърът. Пред публицисти категорично посочи: „Не се тормозете, че с тази зала ще приключат грижите на страната за спортната инфраструктура“.
Министърът не скри, че не е удивен от другите спортни обекти, където е влезнал. „От дълги години не е правено нищо, тук има клубове с обичаи, ненужно е да загатвам първенците, които сте дали на България“, сподели Кралев. След тази ревизия в бюджета за следващата година може да се чакат планувано средства за шуменски обекти.

Реконструкциите обаче, безусловно би трябвало да бъдат съобразени с бъдещата поддръжка.
Министърът посети и Трето главно учебно заведение „Д.Благоев“ в града. В региона има три учебни заведения и желанието на общината е да се построи спортна зала, която да се употребява от всички.
Кметът Христов е посочил и градивно мнение за стадиона в града, че би трябвало да бъде опустошен, а не ремонтиран.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР