Министърът на социалната политика Георги Гьоков обяви пред БНТ, че

...
Министърът на социалната политика Георги Гьоков обяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Министър Гьоков иска заплатите в администрацията да се увеличат с 10%

Министърът на обществената политика Георги Гьоков разгласи пред Българска национална телевизия, че ще предложи заплатите в държавната администрация да се повишат с най-малко 10%. Според него това може да стане още от 1 юли, като ще е част от пакета ограничения против инфлацията, които се чака да бъдат импортирани в Народното събрание идната седмица. Идеята на ръководещите е ограниченията да бъдат гласувани допустимо най-бързо, с цел да могат да влязат в действие от началото на идващия месец.

Гьоков акцентира, че има растеж на възнагражденията в частния бранш, минималната заплата също е била увеличена и по тази причина би трябвало да се намерения и за администрацията.

„ Правителството е готово с дейностите си за антикризисните ограничения. Не бих споделил, че се работи на парче, тъй като бяха направени всички оферти от всички съдружни сътрудници. Няма по какъв начин да се съглася, че това работа парче “

Това съобщи общественият министър Георги Гьоков пред Българска национална телевизия.

По думите му работата на парче е, когато се запушват избрани дупки за да се заглуши публичното неодобрение. Мерките са в поддръжка на всички хора. Българинът по остаряла традиция желае да бъде подкрепят, само че би трябвало да се подкрепят тези хора, които имат най-голяма потребност, настоя Гьоков.

Според него нямало по какъв начин да няма резултат от ограниченията на държавното управление. Ние сме почнали една промяна в обществената система, с която да се види електронно дали даден човек може да се оправи с живота ли не може.

1 милиарда и 200 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност ще бъдат за обществената система. Не е толкоз значимо по кое време ще дойдат първите средства от Европа, а че имаме утвърден проект и може да се харчат пари от държавния бюджет, които ще бъдат възобновени от Европейския съюз, сподели Георги Гьоков.

В актуализацията на бюджета Гьоков ще изиска увеличение на приходите на хората. Правим всичко допустимо и отделяме всяка една стотинка за повишение приходите на българите.

Гьоков ще желае да се покачат заплащането на работещите в държавната сфера с най-малко 10% от 1 юли, с цел да се равни с държавния бранш. Желанието на обществения министър е минималната работна заплата е да продължи да се подвига.

По-всяка възможност в актуализацията на бюджета няма да бъде препоръчано да се вдигне минималната работна заплата, посочи Гьоков. Социалният министър желае да се усилва минималната работна заплата, само че предлагането не среща схващане от финансовото министерство, ръководено от Асен Василев.

Социалният министър желае да се усилва минималната работна заплата, само че предлагането не среща схващане от финансовото министерство. 467 лв. ще стане най-малката пенсия от 1 юли.

Гьоков уточни, че доста се спекулира с нулевата ставка за 0% Данък добавена стойност върху хляба. Хлябът няма да поевтинее или ще поевтинее с доста малко. Ефектът от мярката е, че хлябът няма да нараства повече, посочи общественият министър.

Той счита още, че държавното управление се оправя съвършено на сегашния стадий с украинските бежанци. Това, което предлагаме сега е още веднъж най-хубавото, което може да предложи България от всички европейски страни, сподели още Гьоков. Над 3 500 украински бежанци за почнали работа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР