Министърът на социалната политика Георги Гьоков обяви пред БНТ, че

...
Министърът на социалната политика Георги Гьоков обяви пред БНТ, че
Коментари Харесай

Георги Гьоков иска заплатите в администрацията да се увеличат с 10%

Министърът на обществената политика Георги Гьоков разгласи пред Българска национална телевизия, че ще предложи заплатите в държавната администрация да се повишат с най-малко 10%. Според него това може да стане още от 1 юли, като ще е част от пакета ограничения против инфлацията, които се чака да бъдат импортирани в Народното събрание идната седмица. Идеята на ръководещите е ограниченията да бъдат гласувани допустимо най-бързо, с цел да могат да влязат в действие от началото на идващия месец.

Гьоков акцентира, че има растеж на възнагражденията в частния бранш, минималната заплата също е била увеличена и по тази причина би трябвало да се намерения и за администрацията.

Той разяснява и почналото разселване на украинските бежанци, което беше предшествано от изказвания на вицепремиера Калина Константинова, което провокира остра реакция както измежду опозицията, по този начин и измежду съдружните сътрудници. Според Гьоков страната ни се е справила съвършено досега с бежанската рецесия и предлаганите бази навътре в страната не отстъпвали по нищо от хотелите по морето, в които бяха настанени до края на май.

Той добави, че се води очерняща акция против държавното управление по тематиката. По думите му една политическа мощ стои зад нея, само че не пожела да каже коя. Министърът посочи, че до 25 май е открита работа на 3500 украинци.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР