Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова откри днес

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова откри днес
Коментари Харесай

Министър Комитова откри нов мост над р. Бели Осъм в Троян и връчи Акт 16 за съоръжението на кмета

Министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова откри през днешния ден нов мост над река Бели Осъм в Троян, дружно с който е обезпечена и пътна връзка за Троянския манастир и с. Орешак.

По време на символичната гала министър Комитова обърна внимание на извървения дълъг път до момента в който се стигне до откриването обекта - от ноември 2017 година, когато АПИ е стартирала процедурите за избор на архитект, строител и строителен контрол, до ноември 2021 година Тя уточни, че е имало политическа воля от страна на предходното държавно управление и кмета на Троян Донка Михайлова планът да се осъществя и добави, че строителството изисква време, старания и воля. Арх. Комитова благодари на всички, създали допустимо въвеждането в употреба на оборудването и акцентира, че не е серпантина нито този, нито други градежи, до момента в който заема поста районен министър.

„ Най-трудното, което е направено тук, е, че този план е изпълнен по разпоредбите ", акцентира Комитова. Министърът насочи зов към бъдещите държавни управления откриването на обекти да става единствено след издаване на Акт 16.

Министър Комитова връчи на кмета на Троян Донка Михайлова разрешението за прилагане на моста, издадено на 25.10.2021 година от началника на ДНСК арх. Влади Калинов.

Направеното остава и когато всички имаме общи цели, които доближават до жителите, стореното има смисъл, сподели градоначалникът Донка Михайлова.

Съоръжението дава насочна точка към дълго чаканото решение за обходен път на града, който е извънредно нужен, тъй като републиканското трасе минава през централната част на Троян, около 3 учебни заведения и би трябвало да бъде изместено, изясни тя.

Новото оборудване е с дължина 43,2 метра. Рехабилитирани са и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян - Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съответствува с улиците „ Васил Левски " и „ Крайречна " в града. Изпълнител е „ ОРС - ИНФРАСТРУКТУРА " ООД.

Инвестицията в построяването на оборудването е 2,3 млн. лева Средствата са обезпечени от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

По време на откриването на новия мост стана ясно, че в желанията на АПИ за идната година е включено планиране на целогодишното прекосяване през Троянския поход.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР