Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заедно с

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заедно с
Коментари Харесай

Международна кръгла маса за Деня на безопасността на движението

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, дружно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, ръководителя на Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата “ Малина Крумова, заместник-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов и генералния секретар на Конфедерацията на пътните администрации в Европа Стив Филипс ще открият интернационална кръгла маса „ Ефективни модели и принадлежности за повишение на сигурността на транспортната система “. Събитието се провежда от държавната организация в Деня на сигурността на придвижване по пътищата – 29 юни и ще стартира в 10:00 часа, в зала „ Средец “ на „ София Хотел Балкан “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството.

За присъединяване във форума в страната ни идват специалисти от водещи интернационалните организации в региона на пътната сигурност, измежду които на Конфедерация на пътните администрации в Европа, Европейския съвет за сигурност на превоза, Белгийския съвет за пътна сигурност и други По време на събитието ще бъде разисквана практиката на европейските пътни администрации за използване на принадлежности за предварителна защита и повишение на сигурността на инфраструктурата; механизмите за възстановяване на взаимоотношението на индивида с инфраструктурата; българският и непознатият опит при провеждането на инспекции по пътна сигурност. Ще бъдат показани и новите условия на Директива 2008/96 за повишение на пътната сигурност, както и новаторски способи за финансиране на пътната инфраструктура.

Правителството одобри решение, с което 29 юни се афишира за Ден на сигурността на придвижването по пътищата. Този акт е ориентиран към популяризирането на тематиката посредством осъществяване на разнообразни мероприятия, осведомителни и просветителни акции.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР