Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

Аврамова: Ще търсим начини за помощ на хората, които не могат да си плащат водата

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор, че Министерство на регионалното развитие е отворено за разговор, посредством който да се намерят способи за поддръжка на обществени групи, които нямат опция да платят цена на питейната вода. По тематиката към този момент са водени диалози със общественото министерство, добави тя.

В отговор на въпрос за високата цена на водата в Шумен министър Аврамова посочи, че няма по какъв начин плануваните от ВиК - Шумен вложения за възстановяване на услугата да не се отразят в цената на питейната водата, предава Българска телеграфна агенция.

От първи януари сдружението продава кубик вода за 3.40 лв. с Данък добавена стойност, вместо по 3.30 лв..

За област Шумен компанията е заложила вложения за 3,230 млн. лв., като средствата се обезпечат посредством цената на ВиК услугата в границите на обществената й търпимост, посочи министърът. Дружеството поема ангажимент за доизграждане на ВиК-системите, в това число и на пречиствателна станция за питейни води, а планът е на стойност 134,5 млн. лева по оперативна стратегия " Околна среда ". Съфинансирането е от водния оператор. Това са вложения за понижаване на течовете и повредите, добави министърът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР