Министърът на регионалнато развитие Гроздан Караджов потвърди, че държавата не

...
Министърът на регионалнато развитие Гроздан Караджов потвърди, че държавата не
Коментари Харесай

Караджов: Държавата не плаща на строителите на "Хемус", но се начислява ДДС

Министърът на регионалнато развиване Гроздан Караджов удостовери, че страната не заплаща на строителите на Автомагистрала " Хемус ", само че им се начислява Данък добавена стойност. Последното заплащане е било осъществено на 20 декември м.г., само че без негово познание, по процедури отпреди да стане министър, посочи Караджов:

" От тогава насам ние не сме плащали нито стотинка и това е заради обстоятелството, че в бюджета няма нито стотинка по специфичната сметка за " Хемус ". Естествено обаче по издадени фактури поражда задължението да бъде заплатен Данък добавена стойност. Това не е заслужено ".

Думите му бяха оспорени от някогашния зам.-министър на районното развиване в държавното управление на ГЕРБ Николай Нанков, който упрекна вицепремиера Асен Василев за неналичието на средства за разплащане:

" Не е правилно, което това той сподели. Първо на първо - разплащат, разплащаха и то десетки милиони лв.. И то разплащаха по тези " порочни " ин хаус контракти. На второ място, да попита своя сътрудник супер вицепремиера Асен Василев за какво няма пари в тази специфична сметка. ГЕРБ остави в тази специфична сметка над 1 милиард лв. ".
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР