Министърът на правосъдието Янаки Стоилов иска отстраняване на Иван Гешев

...
Министърът на правосъдието Янаки Стоилов иска отстраняване на Иван Гешев
Коментари Харесай

Правосъдният министър официално иска отстраняване на Гешев заради нарушения, събрани в 100 страници

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов желае премахване на Иван Гешев след сигнал на Бойко Рашков. Това стана известно на изключителна конференция на отрасловия министър.

Янаки Стоилов внася предложение за освобождението на основния прокурор Иван Гешев. То ще бъде наказано от Висшия правосъден съвет на идното съвещание на 22 юли.

Мотивът за предлагането е информацията, предоставена му от вътрешния министър Бойко Рашков от 14.07.

По думите на Стоилов става въпрос за документ, описващ дейности или липса на дейности от 100 страници, като в тях се включва информация и от наши и непознати медии, снимки и прочие

Реакцията от страна на прокуратурата бе мигновена.

" Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правораздаването, изпълнявайки волята на служебния министър на Министерство на вътрешните работи - Бойко Рашков, внася такова предложение във Висш съдебен съвет ", сподели за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Учудени сме от това, за какво Стоилов внася сигнала против Гешев едвам в този момент - дни преди да изтече мандатът на служебното държавно управление ", разяснява Милева и дефинира обстановката като като политически пиар.

Според нея, в предлагането се съдържат единствено политически, само че не и юридически причини като липсва конкретика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР