Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща със заместник-помощник

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща със заместник-помощник
Коментари Харесай

Министър Цачева проведе работна среща в Държавния департамент на САЩ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева организира работна среща със заместник-помощник Държавния секретар Конрад Трибъл. По време на първия ден от визитата си в Съединени американски щати министър Цачева срещна господин Трибъл с целите за Министерство на правораздаването по време на нашето Председателство на Европейски Съюз от 1-ви януари идната година. Той прояви огромен интерес към службата на Европейския прокурор както и към електронните доказателства.

" Евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани ще бъде във фокуса на Българското председателство ", съобщи още министър Цачева.

Институционализирането и действието на Европейската прокуратура, електронните досиета, битката с изпирането на пари и отбраната на персоналните данни са измежду акцентите, с които министър Цачева срещна господин Трибъл. Именно той дава отговор в Държавния департамент за връзките с Европейски Съюз и Западна Европа.

Съединени американски щати са основен сътрудник по отношение на достъпа до електронни доказателства и директното съдействие с доставчиците на осведомителни услуги. В 90% от случаите, свързани с електронни доказателства, информацията се съхранява на сървъри, основани на територията на Съединени американски щати. Поради това новото законодателство на Европейски Съюз следва да предизвиква и улеснява съдействието сред правосъдните органи и да форсира взаимната правна помощ по наказателни каузи.

По време на срещата беше изработен и обзор на двустранните връзки в подтекста на стратегическото партньорство сред България и Съединени американски щати и продължение на разговора сред двете страни на високо и най-високо равнище. Основни тематики в двустранния разговор са: сигурността и защитата, енергийната сигурност, съдействието в региона на правоприлагането, битката против тероризма, икономическото съдействие, образованието и връзките сред народите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР