Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе двустранна среща със своя

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе двустранна среща със своя
Коментари Харесай

Министър Цачева се срещна с федералния министър на правосъдието на ФРГ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева организира двустранна среща със своя сътрудник - федералния министър на правораздаването и отбрана на потребителите господин Хайко Маас.

Акцент в срещата сред двамата министри беше точно идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз. Г-жа Цачева срещна своя немски сътрудник с целите в работата на Министерство на правораздаването и в частност с тези по време на председателството.

" Българското председателство ще работи в дух на последователност и поредност на политиките на Европейски Съюз, като част от Триото дружно с Естония и Австрия, с оглед осъществяването на целите в региона на правораздаването, които са заложени в Програмата на Триото. За нас е от особена значимост по време на Българското председателство да имаме поддръжка на допустимо по-широк кръг страни членки, като ще търсим най-хубавия баланс сред отстояване на личните си цели и общия интерес, съобщи Цачева по време на срещата си. От своя страна господин Маас изрази задоволство от запознанството си с госпожа Цачева и изрази вяра, че и отсега нататък ще продължат да работят в дух на съдействие и взаимопомощ по значими въпроси от европейския дневен ред.

По време на срещата с немския си сътрудник министър Цачева го срещна с идната Програма на Българското председателство и целите в област Правосъдие: Създаване на Службата на европейския прокурор: Изменение на Регламент „ Брюксел IIа: Електронно правораздаване: Наказателно правораздаване в киберпространството - електронни доказателства. Министър Маас пожела триумф на Българското председателство и триумф в работата на министър Цачева.

Г-н Маас изрази поддръжка за напъните полагани от България за правосъдната промяна и пое ангажимент да продължи експертната помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР