Министърът на правосъдието Цецка Цачева отправи покана до Департамента за

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева отправи покана до Департамента за
Коментари Харесай

СЛУЧАЯТ ЖЕЛЯЗ: Цачева иска двустранни консултации със САЩ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева насочи покана до Департамента за правораздаване на Съединените американски щати (САЩ), посредством Министерството на външните работи на Република България, за осъществяване на двустранни съвещания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

В поканата се споделя, че на 12 април 2018 година в Министерството на правораздаването е постъпило писмо от основния прокурор на Република България Сотир Цацаров по отношение на оповестения за интернационално търсене от страна на Съединени американски щати български жител Желяз Михайлов Андреев.

В него основният прокурор сочи, че в прокуратурата са постъпили писма от дирекция „ Международно оперативно съдействие " на Министерството на вътрешните работи, касаещи установяването на още четирима български жители, търсени за арест и екстрадиция от Интерпол – Вашингтон, на учредения за задържане, идентични с тези на Желяз Андреев.

В тази връзка министър Цачева насочва покана за осъществяване на експертни съвещания в незабавен порядък на съображение член 20 от Договора за екстрадиция сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединените американски щати.

„ Надявам се опцията за съвещания да способства за своевременното и сполучливо разрешаване на съответните случаи, посочени нагоре и да подсигуряват взаимното безпроблемно използване на Договора, както и отбраната на правата на българските жители ", се споделя още в документа.

За отправената покана навреме е известен заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк, който от своя страна по изкусен път е уведомил посолството на Съединени американски щати в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР