Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се срещна днес с Хуан

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се срещна днес с Хуан
Коментари Харесай

Йорданова пред LIBE: работим усилено за борбата с корупцията

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се срещна през днешния ден с Хуан Лопес Агилар - ръководител на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE). Фокусът на диалога им е бил съдебната промяна и господство на правото в България.

Министър Йорданова е декларирала, че българското държавно управление работи интензивно по тематиката с битката с корупцията и преструктурирането на антикорупционния орган, подсилване на независимостта на съдиите, въвеждане на отчетност и отговорност на основния прокурор и възстановяване на достъпа до правораздаване на жителите. Хуан Лопес Агилар е изразил вяра за сполучливото развиване на промените в България и пожела триумф в реализирането на амбициозната стратегия на държавното управление.

Срещата на министър Йорданова с ръководителя на LIBE е в границите на работното ѝ посещение в Брюксел. Заедно с министър-председателя Кирил Петков и министъра на културата Атанас Атанасов тя е в белгийската столица, където взе участие в съвещание на Групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към Комисията LIBE. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР