Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се постави над закона и

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се постави над закона и
Коментари Харесай

Секретарката на Христо Иванов се постави над закона. Йорданова отказа да се яви в КПКОНПИ


Министърът на правораздаването Надежда Йорданова се сложи над закона и отхвърли да отиде на следващия ден в КПКОНПИ, където е призована като жител за изказванията и за многочислените нарушавания на основния прокурор Иван Гешев. Антикорупционната комисия разгласява писмото на секретарката на Христо Иванов и й подсети, че си остава жител даже и като министър:

Пресцентърът на КПКОНПИ разгласява писмо на министъра на правораздаването, получено в 16 ч. през днешния ден, 07.02.2022 година във връзка изпратена покана за явяване в дирекция „ Противодействие на корупцията “, за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите.

Писмото се разгласява в атачмънта в сканирано копие, без редакция и без коментар на правните разсъждения на Надежда Йорданова, изложени в него.

За облекчение на министър Йорданова, Пресцентърът разгласява и текста на член 26 алинея 1 от ЗПКОНПИ, както и на 104 алинея 1 т. 5 от този закон, с уточнението, че без значение от краткотрайното й качество на министър на правораздаването, тя продължава да е жител /физическо лице/.

Чл. 26. (1) При осъществяване на пълномощията си по този закон органите по член 16, алинея 1 и 2 могат да желаят подпомагане, сведения и документи, в това число в електронен тип, от държавните и общинските органи, търговците, кредитните институции, от нотариуси и правосъдни реализатори, както и от други физически и юридически лица.

Чл. 104. (1) Оперативно-издирвателната активност се прави посредством:………………………………………..

5. взимане на пояснения от жители.
Писмото на Йорданова, пуснато от КПКОНПИ
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР