Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора във Варна.

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора във Варна.
Коментари Харесай

Министър Зарков инспектира затвора във Варна

Министърът на правораздаването Крум Зарков инспектира през днешния ден пандиза във Варна. На инспекцията с него бяха още основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов.

Пенетенциарното заведение в морския град е последният от 12-те пандиза у нас, които министър Зарков ревизира персонално на място.

По данни на началника на пандиза ст. комисар Йордан Йорданов лишените от независимост в корпуса и в двете общежития „ Разделна “ и „ Варна “ са общо 464, надзорно-охранителният състав е 194 души. На 350 пандизчията е предоставена опция да поставят труд. Те най-често са ангажирани с обслужваща и комунално-битова активност в пандиза или работят във външните обекти и цеховете на Държавно дружество „ Фонд затворно дело “. Към поделението във Варна действат 4 индустриални цеха, три от които се намират в региона на общежитието в Разделна. Това разрешава и на лишени от независимост от закрит вид да поставят труд откакто преминат през 3-месечен обучителен интервал.

Сградата във Варана е издигната през 1929 година, а последното преустрояване на корпуса е отпреди 6 години. Тогава са построени 102 пространства на трите етажа, от които 87 спални и 3 столови за хранене, бани във всички коридори. През годините за възстановяване изискванията на труд на чиновниците и на лишените от независимост, се правят редица съществени и настоящи поправки. Ремонтирана е затворническата трапезария, от ПВЦ профили са построени кабини за постове за надзиратели, главно са ремонтирани стаи за битови потребности.

В капиталовата стратегия на пандиза е заложено още създаване на многофункционална зала за рандеву в корпуса, главен ремонт на охранителни стени, както и монтаж на асансьор за хора с увреждания в пандиза.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР