Министърът на отбраната Тодор Тагарев даде обяснение за думите си,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев даде обяснение за думите си,
Коментари Харесай

Тагарев потвърди - ежеседмично сапьорите работят макар и не край Черно море

Министърът на защитата Тодор Тагарев даде пояснение за думите си, че случаи с активизиране на сапьорски екипи, сходни на този с падналия край Тюленово дрон, се случват " всяка седмица или по няколко пъти седмично ". Припомняме, че провокираха остра реакция от народните представители в първия работен ден от седмицата - както от ръководещите, по този начин и от опозицията.

" От един случай не можем, естествено, да съдим за наклонност. Трябва да имате поради, че в извънработно време поддържаме подготвеност за реакция от 4 часа. (...) Цитирайте тъкмо, аз споделих, че на процедура всяка седмица това се случва - извеждане на тези мобилни екипи за заличаване на невзривени муниции. Не приказваме за дронове, не приказваме за Черно море. Дори желаех информация - за първите 7 месеца на тази година екипи са викани 34 пъти и са унищожени 127 муниции от друг тип, излизали са 161 военнослужещи и 68 единици техника ", посочи на въпрос на News.bg Тагарев. Той бе изслушан от депутатите от отрасловата военна комисия в Народно събрание по проблема с

Все още се прави разбор от кое място идва въпросният безпилотен летателен уред и дали е паднал на българска територия или се е разрушил в морето, като по-късно е бил донесен до брега от морските течения. Но по предварителни оценки, уточни министърът, може би въпросният дрон се е разрушил преди към 2 седмици.
 Борисов загатна, че ще ротира и министри, освен министър председатели
Борисов загатна, че ще ротира и министри, освен министър председатели

Когато министър Тагарев излиза пред медии, трябвало да бъде квалифициран

По време на чуването си в зала Тагарев всъщност преповтори казаното и пред медиите, въпреки и по-обстойно. Уточни - екипът на място решил да не отделя боеприпасът от летателния уред.

" Което считам, че е било вярното решение. Затова разполагаме единствено с остатъци, които ще изследваме. Той може да идва и от едната, и от другата страна (и Русия, и Украйна - бел.ред.) ", сподели пред народните представители Тагарев.

Подобни опасности не може да бъдат ръководени, безапелационен е той. " Това е война ", отсече министърът.

По отношение на сниманите от телевизионните екипи фрагменти на човек с потник, залитащ и падащ в морето и димящ цигара, до момента в който  Тагарев акцентира - значимото в последна сметка е, че екипът си е приключил работата.

" Не съм гледал телевизия денем, демонстрираха ми една фотография на човек по потник... В последна сметка, в случай че е спазил всички директива за сигурност, дали е бил по потник или с униформа - най-важното е, че са си свършили професионално работата ", отговори шефът на военното ведомство на въпрос на Младен Маринов от ГЕРБ по тематиката.

 Депутатите се разтревожиха от останките от дрон край Тюленово
Депутатите се разтревожиха от останките от дрон край Тюленово

Делян Пеевски прикани за незабавно привикване на Комисия по защита в Народното събрание

За следващ път вие сте рисков за националната сигурност, изострен бе по отношение на Тагарев Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

" Какво значи работно време, време за реакция от 4 часа? Това е убийствено за имиджа на българската войска и за вас като човек, изравен отпред ", съобщи националният представител.

Призив за оставка насочиха и от " Възраждане ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР