Министърът на отбраната Стефан Янев ще участва в срещата на

...
Министърът на отбраната Стефан Янев ще участва в срещата на
Коментари Харесай

България представя пред НАТО плановете си за усилване на източния фланг

Министърът на защитата Стефан Янев ще взе участие в срещата на министрите на защитата на страните членки на НАТО. Очаква се на срещата България да показа проектите си за увеличаване на източния фланг на Алианса поради обстановката по Руско-украинката граница.

Бойна група на правилото на батальона се чака да предложи българската страната на съдружниците. Числеността ѝ би трябвало да е до 1000 души. Плановете са обаче, в случай че страната ни няма част от качествата за попълването на групата, те да дойдат от страните-членки.

В страната ни към този момент пристигнаха самолети на НАТО. Испанските „ Юрофайтър “ към този момент направиха тестови полети над София, Вана, Бургас и Безмер.

До края на март те ще вземат участие с българските МИГ-ове в защитата на въздушното пространство.

Очаква се по-късно да дойдат и два нидерландски Ф-35. В Брюксел министърът на защитата Стефан Янев ще се срещне и с американския секретар по защитата Лойд Остин.

Темата ще е оповестеното закъснение на доставката на нови 8 изтребителя Ф-16 за България.

Премиерът Кирил Петков разгласи, че забавянето ще е две години. Но единствено преди ден КСНС при президента предложи „ изпълнителната власт да предприеме дейности за ускорение придобиването на нова техника по към този момент подписани контракти.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР