Министърът на отбраната Стефан Янев излезе с позиция по отношение

...
Министърът на отбраната Стефан Янев излезе с позиция по отношение
Коментари Харесай

Стефан Янев завъртя позицията си на 180 градуса - военната интервенция в Украйна вече била "абсолютно неприемлива"

Министърът на защитата Стефан Янев излезе с позиция във връзка с почналата война на Русия против Украйна, която е на 180 градуса друга от тази, която съобщи в свое телевизионно присъединяване. Припомняме, че в свое присъединяване в утринния блок на bTV по-рано Янев прикани да не бързаме и да не се поставят етикети на протичащото се в Украйна.

" Нека не бързаме да слагаме етикети дали е лимитирана военна интервенция или война обстановката в Украйна. За следващ път имаме следващото доказателство, че системата от интернационалните връзки не работи както ни се желае и както е заложено съгласно устава на Организация на обединените нации. В този смисъл това, което следим е доказателство, че в последна сметка всички старания за разговор и дипломация не всеки път дават резултат. Путин деликатно заобикаля използването на думата война. Доста фриволно се употребява тази дума ", сподели тази заран Янев преди да отиде на среща с Румен Радев.

След като е бил порядъчно обичай " по канчето " поради тези изменнически думи, доскоро в собствен пост във фейсбук той разгласи военната намеса от страна на Русия в Украйна за безусловно неприемлива.

Ето и какво написа той във Facebook преди минути:
Военната намеса от страна на Руската Федерация в Украйна е безусловно неприемлива. Действията на съветските управляващи освен не престават линията на жестоко тъпчене на интернационалното право, само че имат капацитет да доведат до пагубни филантропични последствия и загуба на доста човешки животи. Подобна експанзия е неприемлива. Системата на интернационалните връзки би трябвало да генерира мир, непоклатимост и разцвет. Ако наличните механизми за това не са ефикасни, то би трябвало да се търсят решения за тяхното прецизиране, само че по пътя на разговора и дипломацията, а не по пътя на войната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР