Министърът на отбраната поясни защо е нарекъл това, което прави

...
Министърът на отбраната поясни защо е нарекъл това, което прави
Коментари Харесай

Тагарев: Русия опитва да влияе на масовите възприятия, използвайки обичайни страхове на хората

Министърът на защитата разясни за какво е нарекъл това, което прави Русия, когнитивна война против страната ни.

" Вече е много ясна тази идея. Тя значи, че към този момент военните средства в някои спорове могат да се окажат поддържащи на средствата за психическо осведомително влияние, казано когнитивно. Да може да се накара страната насреща просто да работи в сходство с нашите ползи. Това си има доста ясни измерения на икономическо, медийно, психическо, финансово въздействие, въздействие върху системата за защита и сигурност. Но главно когнитивният детайл е и потребление на агитация, дезинформация, има и някои други категории ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Това, което прави Русия, е да се пробва да въздейства на всеобщите усещания, употребявайки нормални страхове на хората. Неслучайно по време на войната в Украйна, да вземем за пример някогашния президент Медведев излиза няколко пъти и непосредствено заплашва с потребление на нуклеарно оръжие. Това са в по-голяма степен принадлежности за психическо влияние върху обществото и тези хора, които взимат решения ", сподели той.

Запитан дали оказваме помощ на Украйна с оръжия и муниции, той отговори: " Да, оказваме помощ. Народното събрание напълно обществено ратифицира съглашението сред страната ни и Министерството на защитата на Украйна за даване на едно много съществено количество бронетранспортьори. Знаем за ракетите. Нашата помощ не понижава. Говорим за разнообразни видове помощ. Например една помощ, която едвам в този момент започваме да използваме, е подготовката и образованието на украински военнослужещи. Това става в София и Варна, те са 30 и няколко ", разясни Тагарев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР