Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс обяви, че по

...
Министърът на отбраната на Великобритания Бен Уолъс обяви, че по
Коментари Харесай

Лондон и Белград подписали споразумение срещу руското влияние

Министърът на защитата на Англия Бен Уолъс разгласи, че по време на визитата си в Сърбия двете страни са подписали " знаково съглашение, което ще предотврати съветското въздействие ". Уолъс дойде в Белград на 16 юни и се срещна с висши чиновници, сред които президента Александър Вучич и министъра на защитата Небойша Стефанович.

В изявление за английския в. " Дъ Телеграф " военният министър на Обединеното кралство съобщи, че в полза на страната му е " да бъде ангажирана с постюгославското развиване ". И добави, че Англия ще помогне на Сърбия " да се опълчи на злото въздействие и операцията от Русия ".

" В наш интерес е да подпомогнем съпротивата на страни като Сърбия против злонамерени действия и въздействия. На места, където виждаме дейностите на други народи, отслабващи страните или подкопаващи ги и опитващи се да ги манипулират, несъмнено, в наш интерес е да предизвикваме това деяние и да подкрепим тези страни ", сподели Уолъс, представен от " Свободна Европа ".

В формалните изказвания след срещата с Уолъс, оповестени в профилите на президентството и министерството на защитата на Сърбия не се показва, че двете страни са подписали документ, противопоставящ се на съветската интервенция. От " Свободна Европа " прибавят, че сръбското военно министерство " не е било налично за коментар ".

В изявление за " Скай нюз " сръбският боен министър Стефанович бе запитан с кого страната му избира да организира взаимни военни учения - с Англия или с Русия. " И с двете страни - отговори той. - Ние сме неутрални във военно отношение, тъй че не е нужно да организираме учения с нито една от тях. Избираме и двете. Това е нашето преимущество. "

Пред " Дъ Телеграф " пък Бен Уолъс съобщи още, че Англия " няма нищо срещу ", че Сърбия има другарски връзки с Русия, тъй като " Сърбия е военно неутрална ".

" Ние не сме в съветската игра, с цел да одобряваме страната за даденост и да се опитваме да я накараме да избере - сподели английският министър. - Искаме най-хубавата сигурност за хората в Сърбия, само че въпреки всичко би трябвало да споделяме тежестта и някои сътрудници ще бъдат по-малко обичайни, в сравнение с си мислите, в това число Сърбия. "

Официално Сърбия и Русия не престават да поддържат тесни връзки макар апелите от западните страни и Европейския съюз към Сърбия като страна кандидатка за участие в Европейски Съюз да приведе външната си политика в сходство с европейската.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР