Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър изрази увереност, че

...
Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър изрази увереност, че
Коментари Харесай

НАТО е готов да брани Източна Европа от руска агресия

 Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър изрази убеденост, че военният съюз на НАТО е подготвен да отбрани източноевропейските страни. Той имаше нощес задълбочена презентация посредством онлайн конференция във Вашингтон, където приказва за външните провокации на Съединени американски щати в ера на пандемия.

" Нараства готовността на НАТО да пази източното си крило от евентуална съветска експанзия “, сподели той. Министърът обаче не посочи дали едно от най-големите военни учения на Северноатлантическия алианс – " Defender 2020 “, ще продължи. Ученията бяха прекъснати, откакто Съединени американски щати през март стопираха да изпращат войски и техника.

Еспър акцентира, че НАТО е мощен алианс, който усилва бюджета си за защита. Приоритетът е да се създаде програмата " Четири по тридесет “, която планува прехвърлянето на 30 батальона, 30 ескадрили и 30 бойни кораба през Атлантическия океан в Европа в границите на 30 дни.

" През последните няколко години следим нараснала подготвеност на НАТО. Мисля, че съществуването на такава подготвеност е позитивно, както от позиция на съществуващия капацитет, по този начин и от опцията за разрастване на този капацитет “, сподели Еспър.

Въпреки пандемията, Съединените щати наблюдават от близко евентуалните външни провокации, като тези, идващи от Китай и Русия, тъй че Вашингтон подхваща повече стъпки към адаптиране към “новите действителности ". Министърът сподели, че въздействието на пандемията върху военната подготвеност на Съединени американски щати е малко и че се прибягва до интензивно стратегическо обмисляне, с цел да се избегне “по-голямо въздействие " в бъдеще.

Въоръжените сили на Съединени американски щати наброяват към 2 милиона, а по-малко от 5 000 са инфектираните с ковид измежду тях, по-малко от 100 са приети в болница, а двама са починали, сподели министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР