Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че европейските

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че европейските
Коментари Харесай

Пентагонът: Съюзниците ще обучават украинците на F-16, но те не са магически оръжия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че европейските съдружници създават координирана стратегия за образование на украинските сили по какъв начин да си служат с изтребители F-16, само че водачи от Пентагона предизвестиха, че това ще бъде скъпо и комплицирано начинание и няма да бъде магическо решение на войната, съобщи Асошиейтед прес, предава Българска телеграфна агенция.

Остин сподели, че съдружниците са стигнали до извода, че, дружно с образованието, Украйна ще би трябвало да развие и качествата си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се снабди с задоволително муниции. Той добави, че системите за Противовъздушна отбрана към момента са оръжията, от които Украйна се нуждае най-вече за своите по-широки старания за определяне на надзор над въздушното си пространство.

" Няма вълшебен оръжия ", сподели началникът на американския общоприет щаб военачалник Марк Мили, който се изрече на взаимна конференция с Остин в Пентагона. По думите му даването на 10 изтребителя F-16 би могло да коства два милиарда $, в това число поддръжката,

" Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето потомство, тъй че в случай че желаете да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от доста количество изтребители от четвърто и пето потомство ", добави Мили.

По думите на генерала съдружниците са постъпили вярно, като първо са дали на Украйна доста количество интегрирана противовъздушна защита. Той добави, че изтребителите F-16 имат роля в бъдеще като част от украинските въздушни качества, само че " основаването на Военновъздушни сили с нужните размери и обсег ще отнеме доста време ".

Остин сподели, че министерствата на защитата на Нидерландия и Дания работят дружно със Съединени американски щати в тази тенденция и че Норвегия, Белгия, Португалия и Полша към този момент са предложили да допринесат към образованието. Освен това съдружниците са основали фонд, тъй че и други страни да могат да допринесат към общите старания.

" Очакваме още страни да се причислят към тази значима самодейност ", сподели още Остин и добави, че образованието е " значим образец за дълготрайния ни ангажимент към сигурността на Украйна ".

По-рано Остин съобщи, че се надява образованието на украински водачи да стартира през идващите седмици, което ще окаже поддръжка на Украйна в дълготраен проект, само че не безусловно за предстоящата пролетна контраатака против Русия.

Остин и Мили се изрекоха в края на виртуална среща на представители от сферата на защитата на страни от целия свят, на която беше разисквана продължаващата военна поддръжка за Украйна. На форума украинските водачи им предоставиха настояща информация за военните старания и пропуските, с които се сблъскват въоръжените им сили. Остин съобщи, че най-големият пропуск продължава да бъде наземната противовъздушна защита.

На своята 12-та среща водачите изслушаха и информация за подготовката за предстоящата контраатака и разискаха по какъв начин съдружниците, които срещат усложнения със личните си ресурси, могат да продължат да поддържат битката на Киев против Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР