Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин откри заседанието на

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин откри заседанието на
Коментари Харесай

Първа поява на Остин след болницата, призова да не спира военната помощ за Киев

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин откри съвещанието на интернационалната група за поддръжка на Украйна по видеовръзка от вкъщи си. Той сътвори интернационалната група за поддръжка на Украйна през април 2022 година Съединени американски щати, които нямат пари и не могат да изпратят боеприпасите и ракетите, от които Украйна се нуждае, с цел да отблъсне съветската инвазия, са хазаин на ежемесечната среща на към 50 страни, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Докато чакат Конгресът да одобри бюджета и вероятно да утвърди повече пари за борбата на Украйна, Вашингтон ще търси съдружници, които да продължат да запълват дефицита.

" Призовавам тази група да постави старания, с цел да обезпечи на Украйна още жизненоважни наземни системи за противовъздушна защита и прехващачи ", сподели Остин в уводните си думи, излъчени от вкъщи му, където към момента се възвръща след интервенция от рак на простатата.

" Ако изпуснем нервите си, в случай че трепнем, в случай че не успеем да възпрем други евентуални агресори, единствено ще предизвикаме още повече кръвопролития и повече безпорядък. Така че, една суверенна и сигурна Украйна е от решаващо значение за световната сигурност ", сподели във видеовръзката Остин.

И прикани: " Не би трябвало да се колебаем в нашата поддръжка за Украйна ".

Американският министър на защитата сподели още, че се усеща добре и няма самообладание да се върне на работа в Пентагона.

Излъченото встъпително слово беше първата обществена поява на 70-годишния Остин, който изглеждаше леко измършавял. Остин беше приет в болница в продължение на две седмици след затруднения от хирургическата интервенция.

В Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи нов взаимен контракт на стойност 1,2 милиарда $ за закупуване на повече от 222 000 155-милиметрови снаряда. Тези боеприпаси са едни от най-използваните муниции в този спор, а договорът ще бъде употребен за попълване арсеналите на съдружниците, които са изпратили личните си запаси към Киев.

На 27 декември Пентагонът разгласи последната си помощ за Украйна в региона на сигурността - пакет на стойност 250 млн. $, който включваше 155-милиметрови снаряди, зенитни ракети " Стингър " и други артикули с висока степен на търсене, взети от съществуващите ресурси на Съединени американски щати, напомня АП.

Оттогава Вашингтон не е в положение да дава спомагателни муниции, защото парите за попълване на тези ресурси са изчерпани, а Конгресът към момента не е одобрил спомагателни средства.

Помощта от над 110 милиарда $ за Украйна и Израел не се придвижва поради различията сред Конгреса и Белия дом по други политически цели, в това число спомагателна сигурност на американско-мексиканската граница.

Срещата се състоя по видеконферентна връзка, защото Остин към момента се възвръща вкъщи.

Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 44,2 милиарда $ под формата на помощ за сигурността на страната, откогато Русия нахлу през февруари 2022 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР