Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин бе изписан от

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин бе изписан от
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона бе изписан от болница и се връща към служебните си задължения

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин бе изписан от националния военномедицински център " Уолтър Рийд ", където бе приет в болница за повторно след интервенция за лекуване на рак на простатата, съобщи Ройтерс, като се базира на прессъобщение на Пентагона.

Седемдесетгодишният Остин се подложи на интервенция през декември. В неделя той бе настанен за втори път в интензивно поделение в " Уолтър Рийд " поради проблем с пикочния мехур, като през вчерашния ден претърпя нехирургична процедура под обща упойка.

Миналия месец в Съединени американски щати избухна политически скандал, откакто стана ясно, че Остин не е съобщил на Белия дом за интервенцията си, както и за последвалата хоспитализация през януари, напомня Ройтерс. Дори президентът Джо Байдън е научил, че Остин е в болница няколко дни след постъпването му в " Уолтър Рийд ". 

Миналата седмица американският министър на защитата приказва пред публицисти за хода на възобновяване си, само че в неделя още веднъж бе настанен на лекуване в " Уолтър Рийд " поради незабавен проблем с пикочния мехур.

Последната хоспитализация принуди Остин да анулира планувано за тази седмица пътешестване до централата на НАТО в Брюксел. Освен това в сряда той трябваше да бъде хазаин на среща онлайн, на която да се разискват въпроси, свързани с Украйна, само че се постанова консултациите да протекат във виртуален формат. 

" Министърът към момента има намерение на следващия ден да се взе участие във виртуалното съвещание на контактна група по въпросите на защитата на Украйна ", сподели говорителката на Пентагона Сабрина Сингх.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР