Затворници да бъдат помилвани и пуснати на свобода се обсъжда

...
Затворници да бъдат помилвани и пуснати на свобода се обсъжда
Коментари Харесай

Lupa.bg разбра: Подготвят амнистия на затворници, няма място по пандизите

Затворници да бъдат помилвани и пуснати на независимост се разисква сега на политическо равнище, поради неналичието на място в родните затвори. Lupa.bg научи, че тази концепция се е формирала преди повече от две години, само че до този миг никой не смее да поеме отговорността - да се нагърби и да пусне на открито рисковите нарушители. 

Стана ясно, че новият съвременен затвор в Самораново ще облекчи ситуацията, само че той не решавал проблемите. 

Следствените арести също са цялостни и заради тази причина даже рискови рецидивисти се освобождавали след следващото закононарушение.



Новият затвор, и то без решетки, към този момент е реалност (виж снимката). Той се намира в покрайнините на дупнишкото с. Самораново и ще приюти 400 лишени от независимост от септември. Те ще се намират в извънредно положителни битови и материални условия. Това е първият затвор, издигнат у нас от над 60 година Изграждането му, което е благодарение на Норвежкия финансов механизъм, се счита за огромен триумф. Причината е, че страната ни е била осъждана за неприятните условия в местата за отнемане от независимост.

Lupa.bg научи, че множеството пандизчии от Софийският централен затвор се надявали да бъдат преместени там, само че единствено малко на брой ще имат този късмет. 

Амнистията се дава единствено със закон.

Амнистията е закон, с който се прави преоценка на дадени осъществени действия, като се заличава незаконния им темперамент или като се освобождават от наказателна отговорност лицата, които са ги направили, въпреки и да се резервира незаконния темперамент на действията.

Амнистията се отнася до незаконни прояви, които са осъществени до нейното приемане от Народно събрание. Деянията, обхванати от закона за прошка са незаконни при своето осъществяване, и резервират този собствен темперамент и за в бъдеще. По това амнистията се разграничава от декриминализацията, която работи единствено за в бъдеще време.

Действие на амнистията.

Тя освобождава лицата, направили действия, обхванати от нея, и от последствията на осъждането, престават автоматизирано да се третират като осъждани. Реабилитацията не е спънка лицето да бъде амнистирано – приложение при непълната реабилитация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР