Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви днес, че

...
Министърът на отбраната на Сърбия Милош Вучевич заяви днес, че
Коментари Харесай

Военният министър на Сърбия: Ситуацията в Косово е много рискова

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич съобщи през днешния ден, че обстановката със сигурността в Северно Косово е високо рискова поради „ едностранните и незаконнни решения на администрацията в Прищина “, заяви Танюг. На въпрос какъв е рискът за сигурността в този миг в Северно Косово, министърът на защитата на Сърбия съобщи пред националната телевизия РТС, че рискът е „ огромен, евентуално най-големият вероятен “.

Вучевич сподели, че политиката на Албин Курти води до ескалация на принуждение. Министърът съобщи, че Сърбия има вяра в политическите диалози и решения и по тази причина през вчерашния ден са били извършени срещи с посланиците от пет западни страни и с посланиците на Китай и Русия, а президентът Вучич е имал телефонни диалози с всички, които са включени в процеса на разговор.

Винаги е по-добре да търсите политически път, т.е. политическо решение, в сравнение с да вървите към спор. Армията на Сърбия, в сходство с разпореждане на президента на Републиката, е в най-високо равнище на бойна подготвеност и е подготвена да прави своите задания, сподели министърът на защитата на Сърбия, представен от Българска телеграфна агенция.

Силите КейФОР не би трябвало да застават на страната на който и да било от участниците, те би трябвало да се грижат за сигурността, сподели Вучевич. Сърбите също би трябвало да се концентрират оптимално, с цел да защитят по кротичък и либерален метод правата си, уточни той. Диалогът, акцентира Вучевич, би трябвало да бъде „ изходът “ от тази обстановка.

Етикети: КосовоМилош ВучевичСърбия
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР