Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу представи за награди

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу представи за награди
Коментари Харесай

Шойгу поиска награди за пилотите, прехванали MQ-9 Reaper. САЩ пратиха нов дрон в района

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу показа за награди водачите на съветските изтребители Су-27 за това, че са предотвратили навлизането на дрон ЕмКю-9 на Съединени американски щати в региона на деяние на съветската военна интервенция в Украйна, съобщи РИА " Новости ", представена от Българска телеграфна агенция. Американският безпилотен уред падна в Черно море, откакто беше прехванат от съветски изтребители.

" Министърът на защитата на Руската федерация, армейски военачалник Сергей Шойгу показа за почитане с държавни награди летците на самолетите Су-27, предотвратили нарушаването от страна на американския безпилотен летателен уред ЕмКю-9 на границите на региона с краткотраен режим на потребление на въздушното пространство, открит за провеждането на специфичната военна интервенция ", заяви в изказване съветското министерство на защитата.

Границите на региона са били доведени до знанието на всички ползватели на интернационалното въздушно пространство и оповестени в сходство с интернационалните правила, се акцентира в изказването, представено от ТАСС.

Безпилотният уред ЕмКю-9 " Рийпър " на военно-въздушните сили на Съединени американски щати падна в интернационалните води в Черно море на 14 март. Както по-рано заяви министерството на защитата на Русия, дронът е летял по посока на съветската граница с изключени транспондери и е навлязъл в региона на " краткотраен режим на потребление на въздушното пространство ", въведен по отношение на провеждането на по този начин наречената специфична военна интервенция. Според съветското министерство на защитата апаратът е изгубил ръководство " вследствие на внезапна маневра " и се разрушил, а съпровождащите го съветски изтребители не са употребявали намиращото се на борда им въоръжение и не са влизали в контакт с дрона.

Според американската версия два съветски Су-27 са прехванали изпълняващия разследваща задача уред ЕмКю-9 и няколко пъти са го залели с гориво. Накрая съгласно изказванията на Вашингтон един от съветските изтребители е блъснал витлото на американския безпилотен уред, което е довело до рухването му, напомня ТАСС.

Съединени американски щати ще преценяват рисковете и изгодите от полетите на дронове над Черно море, откакто един от тях се сблъска с съветски изтребител, заяви в това време Си Ен Ен, базирайки се на свои източници.

До приключването на анализите Съединени американски щати са решили да не стопират изцяло полетите на дронове и са изпратили същия модел дрон MQ-9 Reaper в почти същия регион на Черно море, с цел да инспектира мястото на злополуката и да следи дейностите на съветските военни, които започнаха да търсят останките на американския дрон.

Според оценки на американската страна най-малко част от останките са били извадени от руснаците, само че софтуерът на MQ-9 Reaper е бил заличен.

Източници на Си Ен Ен обаче настояват, че американските военни " деликатно изследват " маршрутите на американските дронове над Черно море и преценят по какъв начин най-добре да понижат риска от спор с Русия заради постоянните полети на съветски изтребители наоколо до Крим.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР