Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант съобщи за наличието

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант съобщи за наличието
Коментари Харесай

Израел: Повече от 30 служители на ООН са участвали в атаката на Хамас на 7 октомври

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант заяви за съществуването на " обилни индикации “, че повече от 30 чиновници на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA) са взели участие в офанзивата против еврейската страна от 7 октомври предходната година. Освен това, съгласно израелското разузнаване, към 1500 чиновници на UNRWA (или съвсем 12% от персонала) си сътрудничат по един или различен метод с бойците на групировката ХАМАС.

Видеозапис, сниман на 7 октомври в кибуца Беери, демонстрира по какъв начин двама мъже се придвижват с джип и стопират транспортното средство. След това отиват при мъртвец, който лежи на улицата измежду разпиляни движимости. Мъжете първо претърсват мъртвия, след което подвигат тялото и го хвърлят в багажника на джипа.

Според израелските медии един от тези мъже е Фейсал Али Мусалем Ал Наами. Той работи за UNRWA в Газа, написа американският вестник The Washington Post.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш даде обещание да отговори на обвиняванията и да даде изчерпателна информация. Сътрудничеството с няколко чиновници на UNRWA към този момент е прекъснато. Въпреки това Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди приканва заплащанията към организацията да бъдат обновени.
Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР