Министърът на отбраната издава нова бележка за това как да се разместят ръководните роли на Пентагона на фона на блокадата на Tuberville

...
Министърът на отбраната Лойд Остин издаде насоки за военната работна
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Лойд Остин издаде насоки за военната работна сила за първи път за това как ръководните роли в Пентагона вероятно ще трябва да бъдат пренаредени в резултат на задържането на военни потвърждения от страна на републиканския сенатор Томи Тубервил.

В бележка от 2 август, получена от CNN, Остин пише, че „безпрецедентното, широкообхватно задържане има каскаден ефект, все повече възпрепятства нормалните операции на този отдел и подкопава както нашата военна готовност, така и нашата национална сигурност“.

В резултат на това Остин препоръча поредица от стъпки, за да се опита да смекчи въздействието на блокадата, което включва, „в извънредни случаи“, назначаване на служители от по-ниско ниво в степен 0-8 или по-ниска, за да ръководят организации в действащ капацитет, Остин написа. Офицерите на Комисията се класират от 0-1 до 0-10, като 10 е четиризвездно ниво на генерал или адмирал.

Бележката идва след като началникът на щаба на армията генерал Джеймс Макконвил се пенсионира без официално заместване в петък, отбелязвайки втория клон на армията без потвърден лидер. Последният официален командир на морската пехота се пенсионира в края на миналия месец.

Последният път, когато имаше действащ началник-щаб на армията, беше през 2003 г. за два месеца, каза представител на отбраната пред CNN. Служителят на отбраната добави, че Агенцията за противоракетна отбрана, субектът, отговорен за разработването на многослойна защита на САЩ срещу балистични ракети, в момента има 1 звезда, изпълняваща длъжността на 3-звезден генерал, който е номиниран за поста. Агенцията е без потвърден от Сената директор за първи път от създаването си през 2002 г., каза служителят.

На тази снимка от ноември 2020 г. привържениците на избрания републикански сенатор Томи Тубървил се радват, докато го чакат да изнесе реч на партито си за гледане в хотел Renaissance в Монтгомъри, Алабама. На тази снимка от ноември 2020 г. привържениците на избрания републикански сенатор Томи Тубървил се радват, докато го чакат да изнесе реч на партито си за гледане в хотел Renaissance в Монтгомъри, Алабама. Буч Дил/АП

Остин и Тубервил са говорили директно за блока поне два пъти, но все още не е постигнат напредък в постигането на решение. Tuberville издаде пълно задържане на потвържденията в знак на протест срещу политиките на Пентагона за репродуктивно здраве.

Остин също така написа, че поради задържането на офицерите с три и четири звезди няма да бъде позволено да напускат текущите си позиции, докато чакат потвърждение за следващото си назначение. Но те могат да останат на сегашното си място, докато изпълняват задълженията на друга висша офицерска длъжност, ако са в линията за наследяване на тази длъжност.

Нещо повече, настоящите ръководители на организации „може да бъдат помолени да останат на мястото си, докато техният приемник не бъде номиниран, потвърден и назначен“. А офицерите, които понастоящем са на заместник- или заместник-позиция, могат да поемат ръководната роля като действащ или временно изпълняващ длъжността, добави той.

„Разбирам, че тези стъпки няма да прекратят или компенсират риска за нашата готовност или нашата глобална лидерска позиция“, пише Остин. „Нито ще разрешат несигурността и стреса, причинени на нашите генерални и флагмански офицери и техните семейства, или ще облекчат притесненията, разпространяващи се по-надолу в редиците ни.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР