Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва на 3 март

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва на 3 март
Коментари Харесай

Националният празник ще бъде отбелязан пред паметника на Незнайния воин

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие на 3 март в церемонията по издигане на Националното знаме на Република България, която ще стартира в 11 часа пред паметника на Незнайния боец в столицата в чест на Националния празник.

На събитието ще участват представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа. Те ще бъдат създадени от 122 мм артилерийска батарея от състава на Националната гвардейска част, ситуирана в Княжеската градина в столицата.

По мотив Националния празник в 12 часа ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

Тържествената заря-проверка в чест на 142-ата годишнина от Освобождението на България ще се организира от 18.30 часа на площад „ Народно заседание “. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, военни формирования 28 860 – Горна Малина, 42 600 – Мусачево, 22 320 – Божурище и знаменен взвод със знамената-светини – Самарско знаме, Щандарт на 1-ви конен полк, Знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-ти пехотен Ломски полк, Знаме на 13-ти пехотен Рилски полк, Знаме на 25-ти пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-ти пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-ти пехотен Търновски полк.

На тържествения обред ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов и представители на управителния състав на Министерството на защитата и Българската войска. Командващ на тържествената заря-проверка ще бъде бригаден военачалник Петьо Мирчев – заместник-командир на Военновъздушните сили.

Междувременно Националният действен щаб предлага да бъдат анулирани всички тържества на връх Шипка по случай Националния празник на България – 3 март поради ковид и грипа. Причина за рекомендацията, адресирана с публично писмо на ръководителя на оперативния щаб военачалник Венцислав Мутафчийски до президента на България, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, регионалния шеф на Стара Загора и кмета на община Казанлък, е, че скупчването на огромни групи хора на едно място е предпоставки за епидемиологични опасности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР