Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап на националното

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап на националното
Коментари Харесай

Каракачанов наблюдава учение на спецчастите на полигона край Црънча

Министърът на защитата Красимир Каракачанов следи заключителния стадий на националното обучение " STEALTH DAGGER 19 " за узаконяване на Тактическата група за Специални интервенции за присъединяване в Командването на съставния елемент Сили за Специални интервенции от силите за отговор на NATO NRF 2020. То се организира днeс на полигона на образователния център край пазарджишкото село Црънча.

След демонстрациите министър Каракачанов разяснява пред публицисти, че Специалните сили са посочили, че са добре готови, добре ръководени, разполагат с съвременна техника и са на доста високо равнище. Тези момчета няма да посрамят България, сподели министърът.

По-рано през днешния ден пред входа на образователния център пристигнаха поданици на с. Црънча, които упорстват за закриване на полигона. По този мотив Каракачанов уточни, че не е станал министър на защитата, с цел да скапва и да закрива. " Трийсет години в България се закриваше, режеше се техника и се разхвърляше. Аз съм станал министър на защитата, с цел да възраждам армията, а не съдействувам за нейното заличаване и до момента в който аз съм министър на защитата, този полигон ще съществува, сподели Красимир Каракачанов. " За мен сигурността на 7 милиона българи е по-важна от " капризите на седем индивида ", колкото бяха през днешния ден на портала, добави той. " Абсолютно нищо правилно няма в изказванията, че тук се употребява въоръжение, което създавало химически проблеми и отравяло почвата и водите ", увери министърът. Уважавам мнението на всички, само че имам право да не го одобрявам, сподели още Каракачанов. Той добави, че в образователния център, който е основан през 1955 година, следва да бъдат направени спални пространства, трапезария и брифинг зали, с цел да има по-добри условия за военните.

В отговор на журналистически въпрос по отношение на намаляването на партийните дотации Красимир Каракачанов разяснява, че в Народното събрание се събират хора с разнообразни визии и хрумвания, само че най-после болшинството взема решение. По думите му " този въпрос не е фундаментален, а е добра основа за един диалог за бъдещето ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР