Резултатите от парламентарните избори са разочароващи, значително под очакваните. Това

...
Резултатите от парламентарните избори са разочароващи, значително под очакваните. Това
Коментари Харесай

Ваня Григорова разочарована от изборните резултати

Резултатите от парламентарните избори са разочароващи, доста под предстоящите. Това установи Ваня Григорова, ръководител на новата коалиция вляво " Солидарна България ".

Според публично оповестените данни на ЦИК " Солидарна България " е получила доверието на 31 472 гласоподаватели и остава надалеч под 4-процентовата преграда за влизане в Народното събрание.

Григорова очаквала изборите да преминат при ниска интензивност, когато твърдите партийни ядра тежат неимоверно доста. И все пак " взехме решение да потърсим обичайно непредставените и трайно разочарованите, да опитаме да ги върнем към политическия развой ", написа тя във фейсбук профила си.

Ваня Григорова знаела, че " смяна " е станала мръсна дума поради група сглобкаджии и шмекери, само че не очаквала, че толкоз доста хора ще потърсят успокоение в статуквото. Според нея от ден на ден българи живеят с чувството " Няма страна! ".
 Ваня Григорова: Гласувах с хартия, тъй като изборите в София ми бяха откраднати през машините
Ваня Григорова: Гласувах с хартия, тъй като изборите в София ми бяха откраднати през машините

Ако вършим едно и също по един и същи метод, няма да получим друг резултат

Тя направи и няколко извода за обстановката вляво, като регистрира, че по време на акцията не е нападнала някоя от другите леви организации, въпреки от самото начало да била обект на " другарски " огън. Гледайки резултатите обаче, Григорова не вижда какво са спечелили от това.

" Щях да се веселя, в случай че в Народно събрание бяха попаднали три леви групи, други са щастливи, че остават само показани. Това е тяхната визия и фикс концепция за лявото - даже и то да стигне тежестта на грахово зърно ", разяснява още Григорова.

По думите й пред всички стои въпросът какво да се прави. Единият вероятен отговор съгласно нея е да се нагаждаме към средата такава, каквато е. Лично Ваня Григорова обаче това не го умеела.

Тя благодари на съдружните сътрудници и на хората, които макар разнопосочния напън, са се кандидатирали от името на " Солидарна България ". Така поеха по пътеката на риска, вместо по авансово разстлано алено чердже.
 Ваня Григорова не изключва огромно ляво обединяване след вота
Ваня Григорова не изключва огромно ляво обединяване след вота

Коалиция „ Солидарна България “ се концентрира върху заплатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР