Украинският президент Володимир Зеленски апелира за повече помощ за противовъздушна

...
Украинският президент Володимир Зеленски апелира за повече помощ за противовъздушна
Коментари Харесай

Зеленски: Противовъздушната отбрана е отговорът, от който се нуждаем

Украинският президент Володимир Зеленски моли за повече помощ за противовъздушна защита, с цел да спре съветските офанзиви, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
Това е началото на интензивна седмица на дипломатически срещи със западни сътрудници.

" Най-голямото стратегическо преимущество на Русия пред Украйна е превъзходството в небето. Именно ракетният и бомбен гнет оказва помощ на съветските войски да напредват по земята ", съобщи Зеленски на конференция за възобновяване на Украйна в Берлин.

В същото време Европейският съюз ще стартира договаряния за приемането на Украйна до края на юни. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференцията. 

" Противовъздушната защита е отговорът, от който се нуждаем ", сподели той пред участниците във  форума.

Зеленски, който би трябвало да приказва и пред немския парламент, ще се причисли към ръководителите на развитите страни от Г-7 по-късно тази седмица в Италия.

Откривайки конференцията в Берлин, немският канцлер Олаф Шолц също по този начин прикани съдружниците да обезпечат повече въздушна защита за Украйна.

" Бих желал да насочва сърдечна молба към всички, които са тук през днешния ден: апелирам, подкрепете нашата самодейност за подсилване на противовъздушната защита на Украйна с всичко, което е допустимо ", съобщи Шолц пред делегатите.

" Най-добрата реорганизация е тази, която въобще не се постанова да се прави ", акцентира той.

Германия управлява напъните, наречени " Незабавни дейности за противовъздушна защита на Украйна ", и даде на Киев три системи „ Пейтриът “.

Но с цел да може Украйна да отбрани градските си центрове от бурята на съветските ракети, са нужни 7 „ Пейтриът “, сподели Зеленски. Той предизвести, че от зимата насам Москва към този момент е унищожила половината от производството на електрическа енергия в страната.

" В резултат на ударите на съветските ракети и безпилотни самолети към този момент са унищожени 9 гигавата мощности. Пикът на потреблението на електрическа енергия през предходната зима е бил 18 гигавата. Така че половината в този момент не съществува ", сподели Зеленски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР