Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с генерал Тод

...
Министърът на отбраната Георги Панайотов се срещна с генерал Тод
Коментари Харесай

Военният министър Панайотов и главнокомандващия НАТО в Европа ген. Уолтърс обсъдиха въпроси на сигурността

Министърът на защитата Георги Панайотов се срещна с военачалник Тод Уолтърс, командващ на Европейското командване на Съединени американски щати и Върховен главнокомандващ на съюзните сили на НАТО в Европа. Срещата се състоя на 17 ноември в Министерството на защитата.

Обсъдени бяха редица въпроси, свързани със положението на двустранното съдействие в региона на защитата сред България и Съединени американски щати, модернизацията на българските въоръжени сили и ситуацията на сигурност в Европа и района.
Георги Панайотов: Предприехме ограничения за повишение на сигурността на границата
" Ситуацията в Афганистан провокира угриженост и Европейски Съюз би трябвало да е подготвен за евентуална мигрантска вълна. Като външна граница на Съюза Б...

Двете страни означиха високото равнище на Стратегическия разговор в областта на сигурността и защитата. Министър Панайотов и военачалник Уолтърс разгледаха настоящото развиване на ситуацията в и към Украйна, провокациите пред сигурността в района на Черно море и Южен Кавказ, в това число напрежението, провокирано от мигрантския напън на полската граница.

От българска страна беше изказана и признателност за поддръжката на държавното управление на Съединени американски щати във връзка с процеса на рационализация на българските въоръжени сили, както и за повишението на тяхната оперативна съгласуемост.

Генерал Уолтърс е на посещаване у нас по отношение на присъединяване му в Годишната среща на началниците на защитата на страните от Централна Европа, която се организира в София на 17-ти и 18-ти ноември 2021 година.

 
Георги Панайотов: Има нарушавания на финансовата дисциплинираност в сдружения към МО
Назначените инспекции установяваха нарушавания по отношение на спазването на финансовата дисциплинираност. Това сподели военният министър Георги Панайотов,...

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР