Министърът на отбраната Драгомир Заков, заедно с посланика на САЩ

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков, заедно с посланика на САЩ
Коментари Харесай

Заков: Сигналът, на който двата МиГ-а реагирали днес, е бил фалшив

Министърът на защитата Драгомир Заков, дружно с посланика на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа, следиха в полигона в Црънча заключителната част от интернационалното военно обучение " Trojan footprint 22 “.Пред публицисти Драгомир Заков съобщи, че сигналът, поради който двата български самолета МиГ-29 бяха вдигнати по паника, е подправен.

Сигналът, че на борда на пътнически аероплан има взривно устройство, не се удостовери, сподели Драгомир Заков:

" Това, което ни тормози в тази ситуация е, че сходни случаи стават регулярни, и това, което ние би трябвало да се опитаме да разберем, дружно с нашите съдружници, е от кое място се появява това нещо, за какво се появява и има ли съответна причина да бъдат вдигани изтребители на страни-членки на НАТО за сходни случаи. Очевидно става дума за подправени сигнали, само че ние сме длъжни да отреагираме, както и нашите съдружници по трасето на самолета ".

Министърът на защитата заяви още, че по време на визитата си в Съединените щати е водил договаряния американски самолети да се включат във въздушната защита на България:

" Проведохме диалози по опциите за Air policing в България, по опцията да се обезпечат самолети сред МиГ-29 и Блок 70 Ф-16. Това са още предмет на диалози, бройки самолети, от кое място ще бъдат, по какъв начин ще бъде дефинирана цялата помощ, по какъв начин ние ще го създадем сами. Това са към момента детайли на диалог ".

Заков сподели още, че българският военно-промишлен комплекс и " Терем " има съществени благоприятни условия за оказване и на техническа помощ на Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР