Министърът на отбраната Драгомир Заков съобщи, че българската батальонна група

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков съобщи, че българската батальонна група
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Българската батальонна група вече е под ръководството на НАТО

Министърът на защитата Драгомир Заков заяви, че българската батальонна група към този момент е трансферирана към главнокомандващия на военните сили на НАТО, предава. Нейният състав към момента се добавя, а основната и цел е да работи на българска територия, само че съгласно командите от НАТО може да оперира и отвън България. За цялостната оперативна подготвеност на групата обаче трябват още стъпки, както и подписването на двустранни документи. Министърът на защитата разяснява и пред Българска национална телевизия обстановката в Украйна. 

Той съобщи, че България няма опция да изпрати самолети Миг-29 в Украйна. Това е по този начин, защото оборудването ни е належащо за отбрана на българското военно пространство. Заков добави, че всички се концентрират върху военната поддръжка, само че в Украйна има филантропична рецесия и цивилното население там бедства. България към този момент изпрати много огромно количество филантропична помощ. Обсъждат се и още, сподели още той. Заков акцентира, че българската сигурност е обезпечена единствено и само в границите на груповата защита в НАТО. Според министъра на защитата Путин е бил сюрпризиран от оказаната опозиция от Украйна. 

А първичният му проект за блицкриг се е провалил изцяло. Драгомир Заков разясни, че Русия е подценила Украйна и че това не е онази Украйна от 2014 година. Като друга негова неточност той регистрира, че е разчитал на това, че Западът няма да стигне толкоз далеко с ограниченията си. А също така се е надявал глобите да доведат до различия в НАТО и Европейски Съюз, а те са създали тъкмо противоположното. Според него Западът в никакъв случай не е бил по единен. Министърът успокои българските жители, че даже да се стигне до цялостна възбрана на вноса на горива от Русия, България може да се оправи с тази обстановка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР