Министърът на околната среда, който е от Германската социалдемократическа партия

...
Министърът на околната среда, който е от Германската социалдемократическа партия
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия очакват 60 на сто подкрепа за коалиция с Меркел

Министърът на околната среда, който е от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), съобщи, че тя чака партийните членове да поддържат ново съдружно държавно управление с консерваторите на канцлера Ангела Меркел с 60 % от гласовете, оповестява " Ройтерс ".

464 000 членове на ГСДП гласоподават по пощата за това дали да поддържат решението на управлението на партията да възобнови за още 4 години " огромната коалиция ", която ръководи Германия от 2013 година Резултатът от гласуването би трябвало да бъде разгласен в неделя.

" Очаквам това да се окаже позитивно ", посочи министър Барбара Хендрикс по време на конференция в Берлин, като добави: " Очаквам към 60 % (одобрение). "

Социологическо изследване през вчерашния ден сподели, че 56 % от членовете на ГСДП ще гласоподават в интерес на втори следващ управнически мандат на огромна коалиция. В допитването обаче са взели участие по-широка група хора от партийните членове, които вземат участие в решаващото гласоподаване.

Консервативният блок, състоящ се от Християндемократическия съюз (ХДС) и сестринския им баварски Християнсоциален съюз (ХСС), се впусна в съдружни договаряния с ГСДП след договаряния с две по-малки партии, които се провалиха през ноември предходната година.

Високопоставени членове на ХДС, ХСС и ГСДП възнамеряват да се срещнат по-късно през днешния ден - преди приключването на гласуването на ГСПД - да изяснят неуредените въпроси за сформирането на съдружно държавно управление.

Гласуването на членовете на ГСДП продължава до петък в това число.

ХДС утвърди съдружното съглашение с ГСДП в понеделник, което приближи Меркел към четвърти управнически мандат, с което да се постави завършек на политическата невъзможност в Германия. Канцлерът съобщи, че се надява, че ГСДП също ще поддържат съглашението.

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер разяснява през вчерашния ден, че Германия би трябвало да организира избори, в случай че членовете на ГСДП гласоподава против нова коалиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР