Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро
Коментари Харесай

Емил Димитров финално "пребори водния режим" по морето

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро дефинитивно " закри " водната рецесия по морето. След падналите дъждове, които подвигнаха повече от два пъти равнището на язовир " Камчия ", той разгласи през днешния ден, че воден режим във Варна и Бургас няма да има през идната година и половина, даже при мощен туристически сезон. Достатъчно запас за промишлени цели има и в " Цонево ". Димитров направи изказването в южния морски град, час преди да се насочи на север. Придружава го зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Николай Нанков. Двамата имат за цел да инспектират и здравината на язовирите, тъй като дъждовете отвориха противоположни опасности - от наводнения.

Заради възможната водна рецесия по морето Ревизоро посвети последните няколко месеца на луди кавги с сътрудниците министри Петя Аврамова и Десислава Танева. Хокаше и шефовете на ВиК-дружествата във Варна и Бургас. Обвиняваше ги, че бездействат и проспиват проблемите по морето, предупреждаваше за " нов Перник. Засегнатите му отвръщаха напоително. Практически Ревизоро бе прав, тъй като засушаването бе изпразнило " Камчия ". Сега обаче вода ще има и за по-дълъг интервал от година и половина, тъй като дъждовете не престават, а още не е настъпил същинският сезон на пълноводието. Отделно от това Варна, с изключение на от " Камчия ", черпи вода и от девненските извори. 

Димитров изясни още, че продължава ремонта на язовирите „ Ахелой “ и „ Порой “, които ще се употребяват за спешно снабдявне на Бургас. Проектът към този момент няма да се извършва в незабавен порядък. В „ Порой “ имало вода за 22 години, а в „ Ахелой “ - за 18 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР